Vikend događaj

Festival darivanja @ Bela Vida

 • PDF

Pozivamo umjetnike i dizajnere da izlože svoje radove na Festivalu darivanja koji će biti održan od 29. novembra 2014. do 11. januara 2015. godine u našoj novoj galeriji od 1220 kvadrata u renoviranoj Austro-Ugarskoj zgradi na Vilsonovom šetalištu. Mjesečni zakup štanda iznosi 200,00 KM.

Bela Vida profit od održavanja Festivala darivanja usmjeren je na projekte društvene odgovornosti, a ovoga puta to su djeca sa posebnim potrebama, sanacija objekata uništenih poplavama i pomoć napuštenim životinjama.

vida Da biste bili dio Bela Vida priče, pošaljite nam nekoliko fotografija vaših radova na This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , te vašu kratku biografiju. U obzir dolaze sve vrste rukotvorina, umjetnički radovi, slike, fotografije, nakit, asesoari za kuću ... Budite dio Bela Vida priče, jer život je lijep!

Kurs slikanja na drvetu

 • PDF
 • Upoznajte se s čarima slikanja na drvetu na kreativnom kursu koji za vas organizira Centar za edukaciju i istraživanje "Nahla". Ovu interesantnu tehniku možete primijeniti za oslikavanje svih drvenih površina, bez obzira na veličinu i kakvoću drveta.
 • drvetu
 • Za slikanje na drvetu koriste se boje za drvo, te je moguće primijeniti i mnoštvo drugih tehnika. Primjene ove tehnike su brojne, od oslikavanja drvenih ploha do restauracije dotrajalog namještaja.

  Na radionici ćete savladati tehniku pripreme drveta za slikanje, tehniku slikanja, naučiti o bojama i zaštiti drvenih površina koje oslikavate.

  Radionica traje mjesec dana, od 23. novembra do 14. decembra 2014. godine i sastoji se od 4 susreta po 3 sata.  Održavat će se nedjeljom, u terminu od 16 do 19 sati. Cijena radionice iznosi 40 KM.

  Napomena: Prijavljene polaznice će biti naknadno obavještene o materijalima potrebnim za radionicu.

  Prijave isključivo uz uplatu do 18. novembra 2014. na Nahlinom info desku svakim danom osim petka od 12 do 20h. Broj mjesta je ograničen.
 • Džemala Bijedića 122, Sarajevo
 • Tel +387 (33) 710-650

Narodno pozorište Sarajevo, repertoar za novembar 2014.

 • PDF

Narodno pozorište Sarajevo

http://www.nps.ba/Repertoar.aspx?id=6&lang=BS

novembar

Narodno pozorište Sarajevo
Tel./fax: +387 33 665 963, 212 190
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Pipi Duga Čarapa, Bumbar Pavo i profesor Baltazar dolaze u BBI Centar

 • PDF

Mališani znaju da je u BBI Centru svake nedjelje najbolja zabava u gradu za njih. Upravo zbog toga, i u novembru nastavljamo sa našim kreativnim radionicama za najmlađe.

baltazar

Halloween party planiran je već za narednu nedjelju, 2. novembra //15:00h. Radit ćemo face painting, takmičenje u razbijanju bundeve i druge straaaašne igre. Bumbar Pavo u BBI Centar dolazi 9. novembra kada ćemo slagati gigantske slagalice, kuglati i igrati košarke.

Zabavni kutak priredit će vam Pipi Duga Čarapa u nedjelju, 16. novembra. Od starih čarapa pravit ćemo nove lutkice koje možemo pokloniti nekome i izmamiti možda osmijeh na lice. Jednostavno i zabavno, a možemo napraviti i malog cuku ili macu.

Zabavna nedjelja počinje 23. novembra, a zajedno ćemo tražiti blago skriveno u BBI Centru. Prije potrage, napravit ćemo gusarske kape i durbine i uraditi kompletnu preobrazbu u gusara.

Kišni novembar završit ćemo u nedjelju, 30. novembra zelenom zabavom sa profesorom Baltazarom. Druženje sa mađioničarom i profesorom Baltazarom uz dobru muziku i ples.

SARTR repertoar novembar 2014.

 • PDF

SARTR

http://www.sartr.ba/repertoar/

2014

Rezervacije - svaki radni dan od 10h do 16h na 033 664 070

 

Kontakt E-Mail :

vikendmarketing@gmail.com

Kontakt telefon :

062 / 136 - 176

You are here: Kanton Sarajevo Vikend događaj